Robotarnas “Religion”, drivkraften. Del 2.

”Men var kommer denna drivkraften ifrån?”, frågar Tommy som stannar till brevid ett ensamt träd mitt ute på ängen.

Den femenina roboten sträcker ut handen mot trädet och säger, ”Titta på dessa grenar! Varje gren liknar ett helt träd men i mindre form. Man kan kalla det fraktaler. Med lite information kan man kopiera sig själv och förgrena sig oändligt. Alla löven skapar kraft till hela trädet, inte bara till sig själv eller sin gren.”

”Denna grenen var död!”, säger Tommy och bryter av en torr, lövlös gren. Robotarna rycker till av ljudet. Den maskulina roboten går fram och tar grenen och håller den med den tjocka änden upp.

”Ser du vad detta liknar?”, frågar roboten. ”Ser du att den liknar en blixt. Ser du att den har samma strävan, samma drivkraft att ta sig någonstans.”

Tommy kliar sig på hakan och säger, ”Men blir det inte en blixt för att utjämna kraften mellan plus och minus i elektriciteten i moln och mark?”

Drönaren väcklar ut sig igen och sager, ”Kraften har två sidor, plus och minus. Den strävar efter balans”

”Våra religioner har också två sidor.” säger Tommy fundersamt. ” Ond och god, yin och yang, gud och satan, ljuset och mörkret, födelse och död”

Halvvägs upp på en skuggig avsatts på en klippa står den mörka figuren som alltid lurar i skuggorna. Han ropar ner till Tommy. ”Fråga dom om det finns religionsfrihet i framtiden? Fråga om människor får tro på sina gamla religioner?”

Forts. i del 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s