Julafton varje dag, del 2.

”Jag minns Julafton från min barndom, men när vi blev äldre så var det som anledningen försvann på något sätt!”, sa Lisa och fortsatte, ”Det finns nästan ingen som tror längre, på religioner menar jag! Vi vill veta och det vi inte vet försöker vi inte fylla med en tro. Vi försöker fortsätta vara nyfikna.”

”Ni frågar oss väldigt mycket!”, säger den maskulina roboten som betraktat dom i tystnad en stund, ”Vi försöker komma med faktabaserade svar på era frågor, men vi försöker aldrig lura i er sagor och påsta att det är sanningar.”

”Jag firar inte jul på grund av någon religion!”, säger Tommy, ”Det är mer en tradition med jultomten, julmat, julklappar och ledigt från jobbet!”

”Jag förstår det!”, säger Lisa, ”Men vi har överflöd av mat och om vi vill ha något så skriver vi bara ut det på 3D-skrivaren eller hämtar den ur biblioteket av saker. Vi behöver inte jobba om vi inte vill. Det är som Julafton varje dag, fast utan tomten. Och Jultomten var det bara barn som trodde på, nu finns det inga barn i snöflingornas stad!”

”Va!”, säger Tommy med förvåning i rösten, ”Men, inga barn! Varför då? Vad har hänt?”

”Vi har fått evigt liv! Av någon anledning så tyckte vi att det inte kändes så bråttom att skaffa barn. Vi lät robotarna ta hand om våra ägg, lätt dom ligga i frysen kan man säga!”

”Det finns barn i världen!”, flikar roboten in, ”Men inte i dessa städer.”

”Men vi firar våra födelsedagar!”, fortsätter Lisa innan Tommy hinner fråga mer om barnlösheten, ”Din bardomsvän och min morfar fyller 100 år nästa år, det ska bli en kul fest!”

”Hur gammal är du nu, Lisa? Du ser ut som 22, typ!”, frågar Tommy.

”Jag är 41, född 7 år efter Det Globala Medvetandet vaknade 2023 och två år innan befrielserevulotionen. Det är två händelser som vi firar stort, över hela världen och på alla kolonier utanför jorden!”

”Oj!”, svarar Tommy, ”Det känns som jag skulle behöva vakna nu! För visst är det så jag drömmer?”

Då stiger den maskulina roboten fram och säger, ”Din uppgift, tillsammans med din dotter, är att få alla sovande människor i er närhet att vakna!”

”Vakna och fira Julafton varje dag!”, säger Lisa glatt.

”Ni nämnde min dotter! Vad har hon med detta att göra?”

Forts. i del 3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s