President Sanders. Låter bra.

I mitt projekt ”Det Goda Trollet” har huvudkaraktären en dröm eller vision av att USA blir mer likt de skandinaviska länderna. Detta på grund av att Bernie Sanders precis blivit vald till USA:s President när boken börjar i slutet av November 2016.

Det är nu 26 april och jag hade en ”vision” av att Bernie faktiskt skulle klara av det. Eller snarare att USA:s folk skulle vakna upp och välja den enda vettiga kandidaten.

I vår media har det länge pratats om att Hillary Clinton redan är klar. Samma sak sa medierna innan Obama lyckades knipa platsen. Det är fortfarande inte klart, men det ser onekligen mörkt ut för Sanders.

Men något har hänt I USA. Enorma protester mot de kommersiella medierna har ägt rum. Utanför CNN protesterade folk över att de inte pratar om Sanders lika mycket som om Hillary. Hillary har fått donationer från CNN. Det har inte Sanders fått. Kanske ganska naturligt då att man ”mörkar” Bernies stora stöd bland vanligt folk.

Och nu börjar Trump att bli motarbetad av de etablerade Republikanerna. Det är ganska tydligt att det ”dubbla” partiet Demuplikanerna, eller Repokraterna, inte vill ha någon inblandning av utomstående. Oligarkin i USA, styrd av den rikaste promillen, vill inte att vanligt folk ska få ha det bättre. Kan det bli någon ändring? Jag tror det.

Om splittringen i republikanerna blir av och om Bernie inte blir vald till demokraternas kandidat så kan vi kanske få se fyra presidentkandidater i valet i höst.

1912 hade republikanerna ”problem” och ställde upp med två kandidater. De kallade sig konservativa och progressiva. Demokraterna hade en kandidat. Och den splittrade vänstern lyckades enas om en socialistisk kandidat. 1912 var en tid innan socialister började ta över makten i länder med våld.

Om vi nu kommer att få se ett val med fyra kandidater så kan man börja spekulera i hur det kommer att bli. Jag tänker så här…

Trots att det verkar som att Clinton blir Demokraternas kandidat så tyder mycket på att Sanders är folkets val. Det är bara registrerade Demokrater som får välja och det är inte så populärt i USA att registrera sig. Men i valet i höst behöver man inte vara registrerad demokrat för att rösta. Samma gäller Trump och hans väljare.

I undersökningar som gjorts så har Bernie vunnit mot Trump, medans Clinton förlorat.

Med fyra kandidater kommer troligtvis ingen få majoritet. 1912 vann Demokraterna stort men det lär inte hända 2016. Min gissning är…

Trump får nära 30%

Den andra republikanen får runt 20 %.

Clinton får under 20 %.

Sanders får över 30 %.

Ingen majoritet för någon. En andra omgång utlyses. Segervissa ställer både Trump och Sanders upp igen. Wallstreetstyrda ”Repokraterna” ställer upp med en gemensam kandidat, osäkert vem. I det valet lyckas Bernie Sanders klättra upp över 50 %.

Vi får se hur det går. Folkets röst kanske återigen kan få styra i USA.

 

Kommentera gärna.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s