Är vi redo för evigt liv? (Del 4.)

”RBE står för Resurs Baserad Ekonomi.”, säger Tommy medan han ställer in de rena glasen från diskmaskinen, ”Om man använder hela Jordens resurser till alla som lever på planeten och delar lika. Man tar reda på hur mycket man behöver av olika saker eller mat och försöker på ett så effektivt sätt som möjligt skapa eller odla den mängden. Allt skall skötas automatiskt med robotar och maskiner.”

”Kommunism med robotar.”, säger Sara, ”Jag går och tar hand om tvätten istället.”

”Nej, inte kommunism.”, fortsätter Tommy, ”Ingen ska begränsas av sin tro eller övertygelse. Ingen ska hindras i sin utveckling eller fängslas på grund av sin övertygelse. Ingen skall dödas av några diktatoriska partitoppar. Alla ska vara fria. Robotarna skall ta hand om oss, som vi gör med djuren.”

”Pappa. Jag är 11 år.”, säger Elsa, ”Du använder för mycket krångliga ord. Men jag måste säga att om robotarna ska behandla oss som djur så betyder det att vi ska sitta inne på ett Zoo och titta på när robotarna kommer och besöker oss.”

”Mata inte djuren!”, ropar Sara från tvättstugan.

”Vi får nog vara lite försiktiga med Artificiell Intelligens.”, säger Tommy fundersamt.

”Om vi får evigt liv och skadar oss så kanske robotarna byter ut lite delar av oss så vi tillslut blir… såna där Cyborger.”, svarar Elsa och reser sig upp med stel gång. ”Jag..är..mer..robot..än..människa.”, fortsätter Elsa med en entonig röst.

”I min nästa dröm ska jag fråga någon i framtiden om det finns mänskliga reservdelar.”, säger Tommy helt allvarligt.

”Kan du inte fråga om dom kan låta bli att dra in dig i fantasins utopiska värld?”, ropar Sara, ”Jag skulle behöva få tillbaka den gamla Tommy. Jag vill inte vara en dubbelarbetande kvinna.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s