Tankar om hållbar tillväxt.

I mitt hobbyprojekt, Det Goda Trollet, försöker jag även få till en bok. I denna berättelse råkar huvudpersonen, Tommy, ut för en livsomvälvande händelse när han tror att han skall dö. I sina drömmar besöker han en möjlig framtid. Större delen utspelar sig i en stad som är placerad ovanför polcirkeln på en geografisk plats som i våran tid tillhör nationen Sverige.

Det som är fantastiskt med denna stad, formad som en snöflinga, är att den är 100 % hållbar. Det är faktiskt så att den badar i ett överflöd. Och som inte detta var nog, människorna har även evigt liv. Inte konstigt att parallellerna till paradiset är överflödigt.

Det som är överflödigt just nu är att tala om att detta bara är fiktion och inte en vision. Jag kan ju omöjligt veta om detta någonsin kommer att bli verklighet. Alla som har förankring i verkligheten och använder sig av den vetenskapliga metoden kan lätt räkna ut att detta kommer att vara extremt svårt att genomföra.

Jag vill dock hävda att de som påstår att det är omöjligt på grund av begränsningar i tillväxt inte riktigt förstår vad jag föreslår. Vissa hävdar att på grund av att nuvarande tillväxt bevisligen är ohållbar så skulle det vara omöjligt att genomföra en hållbar tillväxt. Jag hävdar att dessa individer har fel.

Jag inser även att mitt synsätt kan vara svår att greppa, speciellt om man har fastnat i förutfattade meningar. Några hävdar säkert att meditation kan hjälpa en att få nya tankar och att allt då klarnar. Jag är inte säker på att det hjälper på alla, men om någon är villig så har jag några små tankar som man kan meditera över.

  1. Jordklotet är en gigantisk organism. Skillnaden mellan organismen Jorden och organismen människan är att Jorden måste överleva på att äta upp sig själv. Människor kan liknas vid de organismer vi har i våra kroppar och utan dom hade vi inte kunnat leva. Alla dom små levande varelserna som lever i våra tarmar, och som flyter runt i vårat blodsystem, ser till att det vi äter förflyttar sig dit det behövs. Det forskas faktiskt om att våra tarmar också kan tänka på sett och vis. Jordklotet, om man ser det som en organism, är däremot nästan odödlig. Den har under årmiljoner ändrat skepnad och varit nära döden flera gånger. Men livet är inte lätt att släcka när det väl fått fäste. Människan är bara en ynklig liten livsform som fått en cancerliknande betydelse på Jordklotet. Flera forskare hävdar, med all rätt, att vi nu genomför ytterligare ett mordförsök på Moder Jord. Men jag får inte något religiöst i blicken när någon nämner The Zeitgeist Movement eller The Venus Project. Jag tycker bara att deras tankar är värda att begrunda.
  2. Ägg, naturens underbara och hållbara tillväxtbehållare. Jag kan inte annat att förundras över livets mirakel.Det är för mig helt ofattbart att det inuti ett litet hönsägg kan det växa fram en liten gullig kyckling. Först så är det bara en gula som flyter i lite äggvita. Och sedan, utan att hönsmamman matar ägget med något annat än värme (och kärlek?), så skapas det skelett, blod, nervsystem och en massa andra fantastiska saker som en fullt fungerande kyckling behöver för att bli en medveten liten gul fjäderboll. Tanken på det kan nästan göra en religiös, men bara nästan.
  3. Det var inte ohållbar tillväxt som dödade Dinosaurerna. Under cirka 150 miljoner år vandrade olika sorters gigantiska djur på Jordklotets yta. Till skillnad mot människan så lyckades dom hålla en balans med naturen. Nu kan man naturligtvis inte jämföra Dinosaurer med människor, kanske inte ens med däggdjuren. Men man kan konstatera att dom under väldigt lång till kunde växa till och sprida sig över hela Jordklotet. Och om det inte hade varit för den där stora stenbumlingen som missade både Jupiter och Månen.

 

Kommentarer undanbedes.

Avslutningsvis vill jag säga att jag inte vill ha några kommentarer på detta inlägget. Jag vill istället att läsaren skall fundera över dessa påståenden och själv försöka använda Den Vetenskapliga Metoden för att analysera mina texter.

YouTube-tips.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s