Fem år till Singulariteten?

Hjälp, nu är det 2018!

Och mitt i detta datornätverk som både hanterar billig underhållning och kontrollerar världens kärnvapenarsenal uppstår en vacker dag en artificiell intelligens – ett digitalt medvetande vid namn King kong. Tyvärr vill denna superhjärna inget särskilt förutom att dricka öl. Kanske utrota mänskligheten.

 

Säkrare trafik, självkörande bilar och sjukdomsdiagnoser: Detta önskar sig svenskarna av AI i …

Majoriteten av svenskarna tror att artificiell intelligens är en del av framtiden. Men vad vill svenskarna att den nya tekniken ska användas till? Framförallt finns en önskan om att göra trafiken säkrare och drygt en av tre vill att AI ska möjliggöra självkörande bilar. Många skulle dessutom lita på AI att utföra …
Mitsubishi ser bakåt med AI

Lösningen som Mitsubishi just släppt är baserad på den egenutvecklade AI-tekniken Maisart AI som exempelvis kan skilja mellan gående, bilar och motorcyklar. Installerad i ett fordon kan den upptäcka och urskilja ett objekt på upp till 100 meter. Det kan jämföras med konventionella kamerabaserade …
Japansk uppfinning ”läser dina tankar”

Forskarna har lyckats skapa ett program som med hjälp av maskininlärd, artificiellintelligens (AI) läser av människors hjärnvågor och skapar en bild av vad de tittar på, rapporterar The Next Web. Under en tioveckors period har forskarna visat upp bilder för testpersonerna och läst av deras hjärnvågor.
Forskarlarm: Oreglerad AI ger större klassklyftor

De flesta experter har sedan länge varit eniga om att automatisering och artificiellintelligens i framtiden kommer att utföra många av de jobb som idag utförs av oss människor. Men huruvida detta i sin tur kommer att sporra ekonomin till att skapa nya jobb åt oss tvistar de lärda fortfarande om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s