Kyrkklockor och böneutrop.

Kanske kommer religion att bli en valfråga i det Svenska valet 2018?

 

Så vad är min inställning till det som pratas en del om nu?

 

Religiösa friskolor.

I min bok ”Det Goda Trollet” så målar jag upp en framtid där Jordklotet är uppdelat i tusen megastäder istället för nationer. Robotar (och nanobots) ser till att alla är snälla så våld och krig är bara minnen från forntiden. Men vad får människor tro på? Precis vad man vill. Robotarna berättar gärna om verkligheten men människor får tro vad dom vill.

Städerna är på sätt och vis segregerade. Någon stad kan vara ”svensk” och en annan kan vara ”buddistisk”. Det finns en stad för alla och det är fritt att byta till vilken som helst.

Så på sätt och vis så är städerna religiösa fristäder.

 

Böneutrop.

På detta sättet så löser man ”problemet” att bli tvungen att höra böneutrop från en religion man ogillar eller kyrkklockor från en kristendom man tycker spelat ut sin roll. Men samtidigt finns det städer där detta förekommer.

 

Var kommer barnen in?

Tyvärr så bestämmer det globala medvetandet att människor inte längre kan skaffa barn hur som helst. Det finns bara 10 miljarder människor på Jordklotet. Men å andra sidan så har människor, i teorin, evigt liv på grund av de nanostora robotarna i blodomloppet.

 

Är detta en möjlig framtid?

Hur kan man veta det idag? Vem kunde förutspå att vi idag kan bygga mänskliga robotar som kan göra bakåtvolter (DARPA) eller som star och håller tal inför FN (Hanson Robotics android Sophia)? Så allt är möjligt.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s