Nya rekord varje månad, men media bryr sig knappt.

Koncentration av CO2 går över 416 ppm nu i december, högsta dagliga genomsnittet någonsin i december, men det kommer fortfarande inte att vara med på nyheterna.

Koncentrationen av koldioxid i atmosfären slår rekord just nu, högre än på flera miljoner år vid denna tidpunkten på året. Detta pågår varje månad. Ständigt är nivån högre än året innan.

Flera år av uppmaningar från klimataktivister och forskare till det internationella samfundet att stoppa planetvärmeutsläpp från fossila bränslen och avskogning har inte ändrat på det.

Enligt NOAA:s Mauna Loa Observatory, en atmosfärisk baslinjestation på Hawaii, var det dagliga genomsnittet av CO2-nivåer nyligen 416 delar per miljon, CO2PPM. Under de senaste åren har stigande nivåer av CO2-koncentrationer i atmosfären signalerat att världen inte ambitiöst nog tar itu med klimatkrisen och i princip blundar för klimathotet. Detta trots mycket fina tal och stora löften.

Mycket av det vi ser online från de som ifrågasätter den mänskliga uppvärmningen kommer i form av artiklar som inte är skrivna av en vetenskapsman och som uttrycker en åsikt, inte fakta. Så se upp för det, och se upp för författarnas tillhörighet (ofta kan du enkelt se deras politiska agenda).

Läs endast de data som samlats in av forskare, till exempel vid Mauna Loa Observatory på Hawaii, som har övervakat atmosfären och samlat in data relaterade till atmosfäriska förändringar sedan 1950-talet.

Men i en tid när civilisationen accelererar mot katastrofer, fortsätter klimattystnaden att råda över huvuddelen av nyhetsmedierna.

I oktober, 2018 släppte forskarna från FN:s mellanstatliga panel för klimatförändringar (IPCC) en milstolperapport som varnade för att mänskligheten bara hade 12 år på sig att radikalt minska utsläppen av växthusgaser eller möta en katastrofal framtid där hundratals miljoner människor världen över skulle gå hungrig eller hemlös eller värre. Endast 22 av de 50 största tidningarna i USA täckte rapporten.

Detta journalistiska misslyckande har gett upphov till en olycklig offentlig okunnighet, som i sin tur har gjort det möjligt för politiker och företag att undvika åtgärder.

Idag är hela mänskligheten under attack, den här gången från en överhettad planet, och alltför många nyhetsredaktioner är fortfarande mer benägna att täcka dagens motsvarighet till danstävlingar. De rekordhöga värmeböljorna och stormarna 2020 bekräftade vad forskare länge har förutspått: klimatförändringar är på gång och hotar en oöverträffad katastrof. Och eftersom koldioxid fångar värme i atmosfären i århundraden har temperaturhöjningen och dess effekter bara börjat komma igång. Som en forskare sa när skogsbränder gjorde San Franciscos himmel orange i september förra året…

”Vi kommer att se tillbaka om 10 år, säkert 20 … och säga, ‘Wow, 2020 var ett galet år, men jag saknar det.”

När dagens tonåringar får barnbarn kan de berätta om sin kalla uppväxt och hur lite de äldre generationerna brydde sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s