Kan jag påverka andras åsikter?

Ibland får jag för mig att jag påverkade så många med min insändare i Metro i januari 2015 att det fortfarande ligger kvar i det kollektiva undermedvetna.

Jag skrev en insändare om införandet av åldergräns för medlemsskap i religiösa föreningar. I texten liknade jag gudstro med tro på tomtar och annat påhittat.

I en insändare i dagens Metro (10/10) står det ”Om du vill tro på en eller flera gudar, på tomten, tandfén eller …”

Just att likställa gudstro med myt är ju inget nytt. Men det har tidigare inte varit PK. Om det är min insändare som öppnat upp för tydligare religionskritiker ju inte speciellt troligt, men sammtidigt kan man fundera på hur mycket jag varit med och påverkat.

I inforutan för Metro Debatt står det ”Vill du också nå ut till en miljonpublik?”

Kanske så många som 100 000 läste min insändare och 10 000 reagerade på den. Det kan vara möjligt att 1 000 personer pratade om den och flera hundra mindes den i flera timmar. Av dessa kanske ett 10-tal nämnde den i sina sociala medier och gav den ytterligare spridning.

Om någon frågar ifall dessa minns detta idag blir nog svaret NEJ i de allra flesta fallen. Fast det kanske ligger kvar i det undermedvetna och påverkar hur man formulerar sina egna kommentarer än idag.

Jag rekomenderar alla att skriva insändare och kommentera på flöden i sociala medier. För jag tror att vi alla är deltagare i det globala medvetandet. Och aldrig tidigare i världshistorien har det funnits större möjligheter att just dina tankar kan bli ”virala”.

Men glöm inte att bara sprida goda tankar.

Mörkret är bara brist på ljus. Så lys.

 

MVH / Det Goda Trollet

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s